פעימות לב חזקות אחרי החלפת מסתם
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/11/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני 3 שבועות אחרי ניתוח לב להחלפת מסתם אאורטלי. קשה לי לישון על הגב וגם על צד ימין. אני מרגישה את הלב שלי פועם מאוד מאוד חזק, ואני משתדלת לישון עם כמה כריות. האם זה נורמלי לאחר ניתוח?

תשובה:
פעימות לב חזקות והרגשת דופק מואץ שכיחות לאחר ניתוח להחלפת מסתם אאורטלי. הסיבות לכך בשלב המיידי לאחר ניתוח הן בדרך כלל חוסר ויסות במחזור הדם הקטן (ללב) וכן אנמיה. תופעה זו מפסיקה לאחר כחודש וחצי. שכיבה תוך הגבהת חלק גוף עליון מסייעת להרגשה, וכן נטילת תרופות לכאב או רגיעה. בהצלחה, ד"ר ירון גרשוביץ - פיזיולוג מומחה במאמץ, בשיקום לב ובאימון רפואי לבריאות הלב