על מה מעיד ערך גבוה של ALP
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/11/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

בבדיקות דם שעבר בני, בן 16, לפני כשבועיים, נמצא שרמת ה- ALKP היא 252.5, כשהמקסימום הנורמלי הוא 172. שאר הבדיקות היו בסדר, לרבות תפקודי כבד. לפני כ-6 שנים סבל בני מדלקת כרונית בלבלב, ועבר ניתוח שבו הוסר כיס המרה, עד כמה שזכור לי, עקב חשד ליצירת אבנים שאולי סתמו את צינור המרה. מאז הבדיקות שלו היו בסדר. לאחרונה הוא מתלונן על בעיה ביציאות, בעיה ממנה סבל גם היה לפני הבעיה שציינתי לעיל. היום שמתי לב שהוא ירד במשקל.

תשובה:
יש לזכור כי בגיל הילדות והנעורים רמת האנזים ALP גבוהה עקב תהליך הצמיחה התקין של העצמות. מעבר לכך, רמה גבוהה של ALP עשויה להעיד על בעיה בדרכי המרה, בכבד או בעצמות. על הסיבות לרמת ALP גבוהה תוכלי ללמוד בדף הבא: http://www.infomed.co.il/medTest4.asp?tID=28