האם אחרי ניתוח אורתופדי מומלץ לחמם או לקרר את האזור?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/11/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני כשלושה שבועות עברתי ניתוח בכף היד - carpal tunnel release - release of cts rt כאשר התחלתי פיזיותרפיה אמרו לי: לעשות אמבטיה (ג'קוזי) עם מים חמים ולשחק עם כדור, ללוש פלסטלינה (כל זה בבית), ובפיזיותרפיה עושים לי אולטרסאונד. היום באתי והמטפלת שלי לא הייתה, והמטפל החדש אמר לשים קרח ולא מים חמים ולהמשיך בפלסטילינה. השאלה היא: מה נכון לעשות - מים חמים או קרח?

תשובה:
מקובל לקרר בשלב הראשון שלאחר הניתוח, כשהמטרה היא למתן את תהליך הריפוי כדי לא לעורר כאב. עם ההתקדמות מקובל לעבור לחימום, כשהמטרה היא לעודד את תהליך הריפוי ולשפר את היכולות התנועתיות של הרקמה . גם לתחושת המטופל לגבי מה עוזר לו ומה לא יש חשיבות רבה מאוד. לאחר 3 שבועות, אם אין כאב, הייתי מחמם. אך אם יש כאב ונראה עוד מצב שהיד בתהליך מואץ - הייתי מקרר. ממליץ להתייעץ עם המטפלים השונים ולשאול אותם למה חשבו כך . רפואה שלמה ירון טילינגר, פיזיותרפיסט מוסמך מכבי שירותי בריאות