דלג לתוכן

קנדידה עיקשת בנרתיק ובלשון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/11/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 39 ובשנתיים האחרונות עברתי שתי לידות. בעבר שקלתי כ-120 קילוגרם. לפני כ-10 שנים עברתי ניתוח ראשון לקיצור קיבה (סיכות), לפני 7 שנים עברתי ניתוח קיצור שני (טבעת) והוצאת כיס מרה, ולפני 5 שנים עברתי ניתוח שלישי של הרמת הטבעת מהקיבה. ירדתי ב-60 קילוגרם. בשלוש השנים האחרונות עלה משקלי בכ-35 קילוגרם. בחמש השנים האחרונות אני סובלת מהתקפות של כאבי בטן הכוללות התנפחות הבטן, גזים, שלשולים וגם עצירויות, צרבות נוראיות, חולשה כללית, חוסר אנרגיה, ורצון מוגזם לאוכל מתוק. בתקופה האחרונה אני סובלת מדלקות בנרתיק. אגיסטן כבר לא עוזר. בנוסף, בחמשת החודשים האחרונים מופיע המחזור פעמיים בחודש, ובשבועיים האחרונים הלשון שלי לבנה ואני מרגישה בה נימול, ואין לי חשק לקיים יחסי מין. בדיקות דם רגילות שעברתי היו תקינות למעט חוסר בברזל, והבדיקות ההורמונליות תקינות. רופא נשים נתן לי אגיסטן. לאחר שזה לא עזר, הוא נתן לי כדור יחיד שבולעים, שאכן העביר את הדלקת, אך כעבור שבועים היא חזרה. הרופא שניתח אותי בדק ומצא כי אזור הניתוח תקין. אני מטופלת קבוע באומפרדקס. לפי מה שקראתי, ייתכן שמדובר בקנדידה, אבל לפי מה שאני רואה גם טופלתי בהתאם. מה הלאה? איך נפטרים מהעניין הזה? זה משבש לי את כל החיים.

תשובה:

כל הנתונים אכן מכוונים לזיהום פטרייתי מסוג קנדידה. נראה שבמקרה שלך לא מדובר רק בזיהום נרתיקי, אלא גם בפטרת הלשון. ייתכן שהמצב אף יתפתח לקנדידה סיסטמית. הטיפול המומלץ במקרה כזה הוא פלוקאנול. נראה שזו גם התרופה שקיבלת, אבל ייתכן שאת פשוט זקוקה לטיפול ממושך יותר. הסימפטומים בהחלט מטרידים, ולכן פני שוב לרופא לקבלת טיפול. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר אהוד רייך
ד"ר אהוד רייך עיניים
ד"ר יוליה רון
ד"ר יוליה רון גסטרואנטרולוגיה
פרופ' טומס שפיצר
פרופ' טומס שפיצר אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו