דלג לתוכן

האם ואבן יכול לגרום לשכחה?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/11/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

האם נכון ששימוש ממושך בתרופה מסוג ואבן עלול לגרום לשכחה, סניליות?

תשובה:

ואבן (אוקסאזפאם) הוא תרופה מרגיעה המשמשת גם ככדור שינה. בשימוש ממושך עלולה תרופה זו, כמו תרופות אחרות ממשפחת הבנזודיאזפינים, לגרום לדיכוי מערכת העצבים המרכזית, ומכאן תופעות הלוואי של שכחה ובלבול עד כדי תרדמת, בעיקר במבוגרים. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד
רופאים בתחום
פרופ' משה פוטרמן
פרופ' משה פוטרמן אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
ד"ר יצחק שנירר
ד"ר יצחק שנירר אונקולוגיה
 מדיקל השרון
מדיקל השרון אורתופדיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו