באיזה שלב של ההריון מומלץ לבצע בדיקות גנטיות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/11/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אנחנו זוג ממוצא ספרדי ועדיין לא ביצענו בדיקות גנטיות. האם ניתן לבצע אותן עדיין? אנחנו בשבוע ה-19 להריון.

תשובה:
בדיקות גנטיות אמורות להיות מבוצעות לפני הכניסה להריון על מנת להעריך אם את או בעלך נשאים של מחלה גנטית כלשהי. כעת, כאשר את כבר באמצע הריון, אפשר לבצע בדיקות אלו, אך על מנת לדעת אם העובר סובל ממחלה גנטית כלשהי ישנן בדיקות ישירות יותר, כגון בדיקת מי שפיר. אמליץ לך להתייעץ עם הגינקולוג המטפל שלך. בברכה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד