על הטיפול הנכון בהתקרחות אצל אישה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/11/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 37 גרושה + 1. גיליתי בראשי שני מוקדים של קרחות אשר אובחנו ע"י רופא עור כאלופציה אראטה. לטיפול קיבלתי קרם דרמובאט + רטאויט, מטופלת כשבועיים. ברצוני לדעת אם אני מקבלת את הטיפול הראוי ואם ישנו טיפול חלופי.

תשובה:
הטיפול שקיבלת הוא טיפול המשלב סטרואידים מקומיים (קרם דרמובאט) ורטינואיד (רט אויט). טיפול הבחירה ב- alopecia areata הוא הזרקה של סטרואידים אל הנגע בקרקפת, לאחר הרדמה של האזור. על ההזרקה ניתן לחזור מדי 4-6 שבועות. צמיחה של שיער צפויה להופיע תוך 4 שבועות. אופציה טיפולית נוספת היא סטרואידים במריחה - לשימוש פעמיים ביום. את יעילות הטיפול יש לבחון לאחר 3 חודשים של שימוש. את הטיפול הזה ניתן לשלב בסטרואידים בהזרקה או בטיפולים מקומיים אחרים. הדרמובאט שקיבלת הוא סטרואיד, ששמו הגנרי הוא Clobetasol propionate, וגם הוא נמצא יעיל בחלק מן החולים. אופציה טיפולית נוספת היא שימוש בתרופות נגד התקרחות כמו מינוקסי או ריגיין, שגם בהן יש להשתמש במשך 3 חודשים לפני הערכת יעילות, וניתן לשלבן עם סטרואידים במריחה. קיימים תיאורי מקרה באשר לטיפול באלופציה אראטה בעזרת רטינואידים, אבל לא מדובר בטיפול מקובל. תוכלי לקרוא עוד בלינקים הבאים, ביניהם שאלה שנשאלה בעבר באינפומד, אתרים בעברית ואתר ההאיגוד האמריקאי לאלופציה אראטה: http://www.infomed.co.il/questions/q_041802_4.htm