תופעות לאחר טיפול בגידול מוחי
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 24/11/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אני נותחתי לאחרונה להוצאת גידול GBM (עם חשש להיותו ממאיר) ממוחי בצידו הקדמי-שמאלי של הראש. כמו כן, עברתי הקרנות במשך חודש וחצי, וכרגע מקבל תרופה בשם TEMODAL (החלק השני, את החלק הראשון לא קיבלתי כי היו לי בעיות של חום). שוחררתי לפני כשבועיים לביתי ומאז כל פעם שאני יושב ואפילו הולך יש לי כאב איום בישבן. כאשר הסתכלתי לאחור גיליתי 2 סימנים אדומים בשני חלקי הישבן. מה עליי לעשות? האם עליי להפעיל יותר את הגוף, למרות שמדי יום כמעט אני הולך לטייל?

תשובה:
מכיוון שיש כמה הסברים אפשריים לתופעה שאתה מתאר (אני לא בטוחה, אגב, שהכאבים קשורים לסימנים האדומים שמצאת על הישבן) - ביניהם הקרינה שעברת, הטיפול ב- temodal והמחלה הבסיסית ממנה אתה סובל, ולאור העובדה שאתה מתאר כאב איום, אני חושבת שהטוב ביותר יהיה ללכת להיבדק ע"י האונקולוג שלך, ואם אפשר ע"י רופא הקרינה שלך, שמכיר טוב יותר את סיבוכי הקרינה. ה- temodal עשוי לגרום לכאבי גב בעד 8% מן החולים וכן לכאבי פרקים ושרירים. ב-8%-13% מן המקרים תוארה פריחה, וייתכן שזה ההסבר לסימנים האדומים. כדאי לגשת להיבדק בהקדם. החלמה מלאה. ד"ר ליה עשת - אינפומד