דלג לתוכן

נטילת כדורי אבץ שגורמת הקאה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 24/11/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

חברה שלי לוקחת כדורי אבץ כי אמרו לה שזה יעיל נגד אקנה. גם לי אמרו אותו דבר, אך כאשר אני נוטלת כדור כזה - בערך שעה אחר כך אני מקיאה. כמובן שהפסקתי לקחת את הכדורים כאשר הבנתי מה זה גורם לי. למה האבץ גורם לי להקאה?

תשובה:

כל אדם מגיב אחרת לתכשירים ותרופות. לכל תרופה גם יש תופעות לוואי משלה. אבץ ידוע כגורם להקאות כשהמינון שלו גבוה. ניתן לבדוק אם חסר לך אבץ בבדיקת דם. ייתכן שרמת האבץ בגוף שלך היא בגדר הנורמה ואינך זקוקה לאבץ נוסף, ושלכן את מגיבה בצורה כזו. האם את נוטלת עוד תרופות או ויטמינים? לפעמים ערבוב יכול גם כן לגרום לתופעות דומות. עוד המלצה קטנה, נסי לקחת את האבץ בלילה על קיבה ריקה. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר מרדכי ויגלר
ד"ר מרדכי ויגלר אורתופדיה
ד"ר יובל בר יוסף
ד"ר יובל בר יוסף אורולוגיה
ד"ר יהודה דג'אווי
ד"ר יהודה דג'אווי יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו