הסיכונים של לחץ דם גבוה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 24/11/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

האם לחץ דם גבוה מסוכן? אחותי בת 31 ובריאה בדרך כלל. לפני כמה ימים היא לא הרגישה טוב, היו לה סחרחורת, ובחדר המיון אמרו שהיא סובלת מלחץ דם גבוה ושצריך לעקוב אחרי זה. ממה זה נובע? האם זה מסוכן? ואם זה מצב תמידי - איך אפשר לטפל בו?

תשובה:
לחץ דם גבוה יכול להיגרם על ידי סיבות שונות - נטייה גנטית, מתח נפשי או כתוצאה ממחלות ראשוניות כגון מחלות בכליות. לחץ דם גבוה הוא לחץ גבוה מ-140 סיסטולי ו-90 דיאסטולי, לחץ הדם הרצוי הוא 120/80. לחץ דם גבוה אכן עלול להיות מסוכן, בעיקר כשמדובר במצב כרוני. הרבה פעמים, עד שהוא מתגלה עובר זמן רב, אבל לעיתים אפשר להבחין בסימפטומים שלו, כמו סחרחורות וכאבי ראש. כאשר לא מטפלים בלחץ דם גבוה, הוא עלול לגרום לאירועים מוחיים, להתקפי לב, לאי ספיקת לב ולבעיות בכליות. רצוי מאוד לטפל בו אם אכן מדובר במצב כרוני, ולכן רצוי לעקוב אחריו. אם מדובר במצב כרוני, רצוי להוריד את לחץ הדם לגבולות הנורמה. גם לחץ נמוך מדי אינו טוב. ניתן להורידו על ידי אימוץ אורח חיים רגוע יותר, על ידי פעילות גופנית, ואם זה לא עוזר, רצוי להתחיל בטיפול תרופתי. להתאמת הטיפול יש לפנות לרופא המשפחה, אך קודם כל רצוי לבדוק את לחץ הדם במצבים שונים ולראות אם הוא לא תלוי במצבים ספציפיים. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד