תופעות לוואי של משככי כאבים בזמן המחזור
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 24/11/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

רציתי לדעת אם יכולה להיות בזמן הווסת התנגשות בין משככי כאבים הנלקחים בתקופה זו? בזמן הווסת גורם לי כל משכך כאבים לגירודים ואדמומיות בעור, ולגלי חום. אוסיף ואומר כי יש לי ציסטה בשחלה ורגישות לסולבקס. אודה לכם אם תוכלו לענות לי או למסור לי מידע שיסייע לי.

תשובה:
תקופת הדימום הווסתי נחשבת לתקופה בה מתערערת היציבות הכללית, כמו גם המערכת החיסונית, ולכן הרגישות הכללית עולה. כך למשל, נשים שסובלת מהרפס, עשויות לסבול מהתפרצויות דווקא בזמן מחזור. ייתכן שבגלל האמור לעיל, משככי הכאבים גורמים לך לתסמינים שתיארת. עם זאת, אין דיווחים או מחקרים המצביעים על קשר ישיר בין שימוש במשככי כאבים בימי הווסת והופעת תופעות הלוואי. להיפך, ידוע כי משככי כאבים עשויים להקל מאוד על כאבי המחזור. אם את סובלת מכאבים בימי הווסת וזקוקה למשככי כאבים, נסי אולי לפנות לפתרונות אלטרנטיביים, כמו שימוש בצמח הליאונרוס, שנמצא יעיל לטיפול בכאבים מסוג זה. אני ממליצה להיוועץ במומחה בתחום שיוכל להדריך אותך. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד