דלג לתוכן

מהו הסיכון להידבקות העובר בהרפס

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 24/11/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

אני נושאת את נגיף ההרפס ומתכננת להיכנס להריון בקרוב. את שתי הלידות האחרונות ילדתי בניתוח קיסרי, כך שגם בהריון הבא אלד בניתוח. האם העובר יכול להיפגע מהנגיף בעודו ברחם, ללא כל קשר ללידה ולמעבר בתעלה בזמן התפרצות, אלא רק מעצם היותו בתוך גוף של אשה אשר נושאת את הנגיף ואף עוברת התפרצות של הנגיף במהלך ההריון?

תשובה:

הסיכון להידבקות העובר בהרפס בתוך הרחם, בייחוד בהרפס כרוני (בניגוד להרפס ראשוני), נמוך ביותר. אמנם יש דיווחים על כך בספרות הרפואית, אבל הרוב המכריע של המקרים בהם נדבק היילוד הם בזמן הלידה. בברכה ד"ר איציק לוי רופא בכיר המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני
רופאים בתחום
ד"ר גיל טאובר
ד"ר גיל טאובר עור ומין
ד"ר אולגה צ'רניאק
ד"ר אולגה צ'רניאק רפואת שיניים
ד"ר יצחק שנירר
ד"ר יצחק שנירר אונקולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו