טיפול בשיעור יתר באמצעות גלולות למניעת הריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/11/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

במשך כשלושה חודשים נטלתי אורתו ציקלן (לשיעור יתר) כאשר במשך הזמן הזה הופיעו לי דימומים חוזרים ונשנים. לפני כחודש וחצי החלפתי ליסמין, אך הדימומים לא פסקו ואף גברו. בבדיקה שעשיתי נמצא שהרירית מאוד דקה והרופא המליץ על לקיחת כדור אסטרדיול בנוסף לגלולה.יש לי כמה שאלות: האם לא עדיף פשוט להפסיק את הגלולות ממה נגרמת רירית דקה והאם זה מסוכן? והאם לכדורים יש יותר תופעות לוואי מאשר לגלולות?

תשובה:
הרירית הדקה נובעת מחשיפה לא מספקת לאסטרוגן, וזה גם מה שגורם לדימומים. פתרון אחד הוא הפתרון שהרופא הציע לך, כלומר להגביר חשיפה לאסטרוגן ע"י כדור נוסף, או שניתן לקחת גלולות בעלות מינון גבוה יותר של אסטרוגן, כלומר סוג אחר. לדעתי זה הפתרון המועדף. ד"ר נגה פוקס - אינפומד