קביעת יום הביוץ אצל אישה שומרת נידה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/11/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני שומרת נידה ומנסה להיכנס להריון שני זה כשנה. יש לי מחזור סדיר. הבעיה היא שהמחזור שלי ארוך, וביום ה-14 בדרך כלל אני מרגישה כאבי ביוץ, ובאותו יום גם טובלת. ככל הנראה אני מפספסת את הביוץ. הבדיקות שעשיתי תקינות. האם יש דרך כלשהי לקצר את המחזור?

תשובה:
אקדים ואומר כי אינני מבינה גדולה בענייני הלכה, אבל למיטב ידיעתי, ביום הטבילה כבר מותר לקיים יחסי מין, לכן אם יום הביוץ יוצא ביום הטבילה, זהו זמן טוב. אני ממליצה לך להשתמש בערכות המראות את מועד הביוץ המדויק. יתכן שאת טועה, והתחושות שאת מרגישה אינן ביוץ, ולכן את מפספסת כל פעם מחדש. אם יום הביוץ יוצא לפני הטבילה וגורם לך לפספס אותו, ניתן להיעזר בכדורים לעיכוב הביוץ, או על פי מה שקראתי באתרים שונים באינטרנט, ניתן לקבל אישור מהרב לקיצור הימים הנקיים. אני מקווה שעזרתי, ואני ממליצה להתייעץ עם רב או רבנית לגבי הנושא. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד