דלג לתוכן

גילו אצלי רמת סידן גבוהה, בבדיקת אולטרסאונד צווארי התגלה מבנה סולידי היפ

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 26/11/2002
1 דקות קריאה

שאלה:

גילו אצלי רמת סידן גבוהה, בבדיקת אולטרסאונד צווארי התגלה מבנה סולידי היפואקוגני בגודל 22*10 מ"מ עם זרימות דם מוגברות. מה הדחיפות לביצוע ניתוח להורדת בלוטת הפאראתירואיד ? (יש לי תור לאנדוקרינולוג בעוד 3 שבועות ואני מודאגת!).

תשובה:

הניתוח דחוף בשני מקרים: אם מדובר בחשד לגידול ממאיר בבלוטה, או אם יש סיבוכים קשים לעודף הסידן. גידול סרטני בפאראתירואיד הוא נדיר מאוד וגורם להגדלה רבה של הבלוטה, ולרמה גבוהה מאוד של סידן ו PTH עם הסתמנות שעשויה להיות סוערת. במקרה שלך הכי סביר שמדובר באדנומה, סוג של גידול שפיר בבלוטת הפאראתירואיד הגורם להפרשה עודפת של הורמון PTH וליתר סידן בדם. הסיבוכים של הפרשת יתר של PTH ושל עודף הסידן הם עייפות, חולשת שרירים, עצירות, דיכאון, לחץ דם גבוה, שכיחות יתר של אבני כליה, דלדול עצמות עם נטייה לכאבי עצמות ולשברים ועוד. רמת הסיבוכים תלויה בעיקר ברמת הסידן. אם הרמה אינה גבוהה מאוד ואין הרבה סיבוכים אז אפשר לחכות עם הניתוח. 3 שבועות זה פרק זמן סביר לחכות ואין לך סיבה לדאוג.
רופאים בתחום
ד"ר יזהר ארז
ד"ר יזהר ארז יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר רון שינמן
ד"ר רון שינמן יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר תמר פדות קלויזמן
ד"ר תמר פדות קלויזמן עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו