בלוטות לימפה מוגדלות בזמן מחלת CMV
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 26/11/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

לאחר בדיקת CT בטן אחרי תקופה ארוכה של כאבי בטן ומחלת הנשיקה מנגיף CMV אובחנו אצלי בלוטות לימפה קטנות באזור הבטן. מה פירוש הדבר, והאם יש חשש לאיזושהי מחלה שנגרמה כתוצאה מהנגיף? האם אני צריכה להיות מודאגת?

תשובה:
הגדלת בלוטות בזמן ולאחר מחלת CMV היא תופעה שכיחה ביותר. הגדלת הבלוטות היא תגובת הגוף לווירוס. בדרך כלל יש הגדלת בלוטות גם באזורים נוספים בגוף. הגדלת הבלוטה באזור הבטן גורמת ללחץ על שסתום במעיים ולכן מופיעים הכאבים שאת מתארת. לרוב, בעיות אלו חולפות עם חלוף המחלה, ואין סיבה לדאגה כעת. אם הכאבים ימשיכו, כדאי לחפש סיבות אחרות להגדלת הבלוטות ולבדוק אם יש הגדלת בלוטות בעוד מקומות ואם את סובלת מעוד תופעות לוואי. החלמה מהירה! ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד