דלג לתוכן

חשש להריון והדרך להשגת אישור להפסקת הריון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 26/11/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

בשבת לקחתי את הגלולה האחרונה בחפיסה וביום שני קיימתי יחסים לא מוגנים. לאחר מכן, ביום רביעי, לקחתי פוסטינור NEW. אני קצת מודאגת, כי עוד לא קיבלתי מחזור. האם זה תקין? אציין גם כי קיימתי יחסים לא מוגנים גם ביום חמישי הנוכחי. האם לעשות בדיקת הריון ביתית? אם אני בהריון ואני רוצה לעשות הפלה באמצעות כדורים, האם אני צריכה אישור מיוחד? והאם זה נכון שיש טיפול להפלה כל עוד לא עברו שלושה שבועות מרגע התחלת ההריון?

תשובה:

אם נטלת את הגלולות שבחפיסה כראוי ולא שכחת שום גלולה, אין כל סיבה לדאגה, אינך בהריון, ייתכן שהמחזור מאחר בגלל נטילת הפוסטינור ששיבש קצת את האיזון ההורמונלי. אם את עדיין מוטרדת, את יכולה לערוך בדיקה ביתית לגילוי הריון. כל אישה בישראל המעוניינת להפסיק את הריונה, צריכה לעמוד בפני ועדה להפסקת הריון. ועדות כאלו פועלות בכל בתי החולים הממשלתיים, וזכותה של כל אישה לפנות לאיזו ועדה שתבחר ללא קשר למקום מגוריה. בוועדה נוכחים עובד/ת סוציאלי/ת ורופא/ת נשים. על האישה להסביר מדוע היא מעוניינת להפסיק את ההריון, והוועדה מאשרת בהתאם לנתונים. באותו מעמד מופנית האישה לבדיקה גינקולוגית. ניתן לשאול את הרופא כל שאלה בנוגע לסוגי ההפלות. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר אבנר בן שושן
ד"ר אבנר בן שושן כירורגיה פלסטית
פרופ' רון אלישר
פרופ' רון אלישר אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
ד"ר פבלו בוקסנבוים
ד"ר פבלו בוקסנבוים הרדמה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו