דלג לתוכן

האם אפשר להשתמש בגלולות למניעת הריון לאורך זמן?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 29/11/2006
1 דקות קריאה

שאלה:

אני משתמשת בגלולות כ-11 שנים ברציפות (למעט 2 הפסקות של כחודש/יים). אינני נמצאת במערכת יחסים זוגית כבר למעלה משנה וחצי. האם מומלץ להפסיק את נטילת הגלולות (ולעבור לאמצעי מניעה אחר במידת הצורך) בהתחשב בגילי (29) ובמשך הזמן הארוך בו אני משתמשת בגלולות? (אגב, לקחתי מינולט וכיום מרסילון, המחזור שלי נמשך מקסימום 4 ימים וכמעט ללא כאבים / תופעות).

תשובה:

נתון לשיקול דעתך. אם אין שום סיבה נראית לעין לשימוש בגלולות, את יכולה להפסיק ולשוב אליהן כשתחפצי.
רופאים בתחום
פרופ' משה הדני
פרופ' משה הדני נוירוכירורגיה
ד"ר שי אליצור
ד"ר שי אליצור יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר גיל באר
ד"ר גיל באר ילדים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו