מדוע אסור לאכול מוצרי חלב לפני קולונוסקופיה?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/11/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

למה אומרים שאם עושים הכנה לקולונוסקופיה עם סופודקס, אסור לאכול דברי חלב? לא מצאתי בשום מקום שזה כתוב.

תשובה:
ההנחיה לא לאכול מוצרי חלב לפני קולונוסקופיה אינה מתבססת על האינטרקציה שבין מוצרי החלב לסופודקס, אם כי נמצא שהסידן שנמצא במוצרי החלב עלול לפגוע ביעילות התרופה המשלשלת. יש להגיע לבדיקה עם מעיים נקיים ככל האפשר, על מנת לאפשר בדיקה מקיפה ומדוייקת ככל האפשר. נמצא שישנם מזונות הנוטים להידבק יותר לדפנות המעי, כמו פירות, ירקות, בשר בקר ועוד, ולפגוע בבדיקה, ולכן יש להימנע מהם במשך מספר ימים לפני הבדיקה. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד