דם בשתן שמצריך בירור יסודי
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/01/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אני אישה נשואה. היתה לי דלקת בדרכי השתן לפני שהתחתנתי, עם גירודים ודימום. טיפלתי בזה וזה הפסיק. לפני כחודש הרגשתי שוב גירודים, הלכתי למרפאה וקיבלתי תרופה שלא עזרה לי כלל. לפני כשבועיים הרגשתי שיורד לי נוזל קצת צהוב בכמויות גדולות יחסית למה שהיה בעבר. בנוסף לזה התחיל לרדת לי גם דם מאברי המין, כשאני משתינה אני רואה שגם יורד לי דם. מה זה יכול להיות?

תשובה:
אכן מה שאת מתארת יכול להתאים לכמה וכמה מחלות: זיהום בדרכי השתן, מחלה המועברת במגע מיני כמו זיבה או כלמידיה, דלקת או הפרעה אחרת בכליות. כדי לתת תשובה אמינה יש לעבור כמה בדיקות, כולל תרבית מההפרשה שלך, בדיקת שתן לכללית ולתרבית, בדיקה על-קולית (אולטרסאונד) של הכליות, בדיקה מיוחדת של השתן לכלמידיה ולזיבה. לכן, מומלץ שתפני לרופא המשפחה שיבצע את כל הבדיקות ויאבחן את הגורם לתסמינייך. בברכה דר' איציק לוי מומחה בפנימית ובמחלות זיהומיות