שינויים ניווניים בעמוד שדרה על-פי מיפוי עצמות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/02/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

ערכתי בדיקת מיפוי עצמות ובתוצאות כתוב: "קיימת קליטה מוגברת בכתף משמאל שמערבת את שני צידי הפרק. ייתכנו שינויים שלאחר ניתוח או אולי coalision syndrome. קיימת קליטה מעט מוגברת באספקט הלטרלי משמאל של החוליות L4, L5. ייתכנו שינויים ניווניים. מה ממצאים אלה אומרים?

תשובה:
קליטה מוגברת במיפוי יכולה להיות כתוצאה מכל תהליך הפוגע בייצור העצם, כמו שבר, דלקת, סדק, שינויים ניווניים ועוד. חשוב מאוד להתאים את תוצאות המיפוי לחולה עצמו, כמו גם לצילומים או לתוצאות CT קודמות. על פי תוצאות המיפוי, משערים שבכתף ישנו תהליך שקשור לניתוח שכנראה עברת לאחרונה. את הקליטה המוגברת בעמוד השדרה, באזור הגב התחתון, מייחסים לשינויים ניווניים, שמתרחשים באופן נורמלי עם השנים. חשוב מאוד לא להסתמך רק על תוצאות המיפוי אלא להתאים אותן למטופל. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד