שלשולים, כאבי בטן ובחילות שמחייבים המשך בירור
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/02/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אבא שלי בן 45, וכל החיים שלו היו לו בעיות של שלשולים, הקאות, כאבי ראש ולחץ דם גבוה. בשבועיים-שלושה האחרונים הוא סובל משלשולים לא דמיים, מבחילות ללא הקאות, ומכאבי בטן שכנראה נובעים מהשלשולים. אמא שלי אומרת שיש לו ריח מהפה שיכול להעיד על משהו שקורה אצלו בקיבה. יש לציין שהוא עישן 20 שנה בערך, והפסיק לפני שנתיים, אך לפני שבועיים בערך עישן קופסה של סיגריות. האם השלשולים יכולים לנבוע מרגישות מסויימת למזון או מהסיגריות, או שהסימפטומים מעידים על משהו יותר חמור? הוא עשה היום בדיקות דם ועדיין אין תשובות, והוא יקבע תור לפרוקטולוג.

תשובה:
ריח רע מהפה יכול לנבוע ממספר רב של סיבות, ביניהן היגיינת פה ירודה או בעיות שיניים וחניכיים, הצטברות שאריות מזון בחלל הפה, בעיות שקדים, החזר קיבה-ושט (ריפלוקס), מחלות כבד או כליה, סוכרת, וגם עישון או אלכוהול. המצבים הללו לא קשורים באופן ישיר לשלשולים ולבחילות. אינני מאמינה כי העישון לפני כשבועיים הוא שגרם לאביך לסימפטומים מהם סבל, אם כי מובן שחזרה לעישון איננה חיובית כלל וכלל. יתכן כי מקור השלשולים הוא ברגישות לאוכל, אך סיבות נוספות אפשריות, ועל אביך לגשת לרופא המשפחה או לגסטרואנטרולוג ולעבור בירור מקיף. לשם כך יצטרך הרופא לברר פרטים נוספים על מצב בריאותו, ממתי הוא סובל, מה אופי כאבי הבטן ועוד. על סמך הפרטים הללו יוצעו לאביך הבדיקות המתאימות. כל טוב, ד"ר מיכל רסנר - אינפומד