חיילת מבקשת מידע על אמצעי מניעה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/02/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני חיילת, ובגלל שאני חיילת, מאוד קשה לי לפנות לרופא נשים, כי עברתי כמה בסיסים, פעם אני במרכז, פעם בצפון, פעם בדרום, ואני לא חשה בנוח כל פעם ללכת למישהו אחר. אני מרגישה גם שאין לי מישהו מקצועי זמין לפנות אליו. בתחילת השירות שלי, בטירונות, היו לי בעיות במחזור, ואפילו חשבתי שאני בהריון. פניתי לרופאת נשים והיא נתנה לי גלולות מסוג מרסילון, אותן אני נוטלת כחצי שנה, ועכשיו נגמר לי המרשם אז אני מפסיקה. מאז שאני נוטלת גלולות למניעת הריון השמנתי מאוד, 10 ק"ג בקירוב. חשבתי להפסיק את השימוש בגלולות לצמיתות ולנסות אמצעי מניעה אחר. חשבתי לנסות התקן תוך-רחמי. האם מישהי שלא עברה הריון יכולה לעשות התקן? האם זה אפשרי בגילי? האם יש אמצעי מניעה נוספים, מלבד קונדום וגלולות, שאינם גורמים לתופעות לוואי?

תשובה:
השמנה של 10 קילו היא ככל הנראה לא כתוצאה משימוש בגלולות למניעת הריון, וסביר להניח שעצם השירות בצבא ואורח החיים הלא מסודר (מבחינה קולינרית) מהווים גורם מרכזי בהשמנה. מרשם לגלולות למניעת הריון אפשר לקבל גם מרופא שאינו גינקולוג. להלן קישור לדף עם מידע על הסוגים השונים של אמצעי מניעה הנמצאים בשוק: http://www.infomed.co.il/preg/birthControlTable.asp