דלג לתוכן

שילוב התרופות אוקסאר פלוס ופנדיל ליתר לחץ דם

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/03/2009
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בן 62. האם אפשר לקחת אוקסאר פלוס ופנדיל ביחד?

תשובה:

שתי התרופות שהזכרת הן תרופות שמשמשות לטיפול ביתר לחץ דם, כל אחת מהן ממשפחה שונה של תרופות, כלומר פועלת על מנגנון אחר להורדת לחץ דם. כמעט כל מי שסובל מיתר לחץ דם נזקק ליותר מתרופה אחת על מנת לאזן את לחץ הדם שלו. במילים אחרות - בהחלט אפשר, ולעיתים אף רצוי, לקחת את התרופות הללו ביחד. אמנם הנטילה המשולבת מגבירה את הסיכוי לתופעות לוואי, כמו תת-לחץ דם אורתוסטטי (נטיה לנפילה של לחץ הדם בשינוי תנוחה משכיבה או ישיבה לעמידה), אבל יותר חשוב לאזן את לחץ הדם ממניעת תופעות לוואי נסבלות. ד"ר קרן מאיר-שפריר - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר מרים אמונה אופק
ד"ר מרים אמונה אופק ילדים
ד"ר יוסי בנימיני
ד"ר יוסי בנימיני אורולוגיה
ד"ר קונסטנטין קגסוב
ד"ר קונסטנטין קגסוב אורתופדיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו