המינון של חומצה פולית לפני כניסה להריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/05/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אני רוצה להיכנס להריון ואני מתחילה לקחת חומצה פולית. הבנתי שמומלץ לקחת כ-3 חודשים לפני ההריון ובמינון של 400 מק"ג ליום. אם אני לוקחת 800 מק"ג ליום - זה עלול להזיק? האם עדיף להיוועץ עם רופא או שזה בסדר?

תשובה:
מקובל ליטול 400 מק"ג של חומצה פולית 3 חודשים טרם הכניסה להריון ובמשך הטרימסטר הראשון של ההריון. כל המחקרים בוצעו לגבי מינון זה, כך שמספיק מינון של 400 מק"ג להשגת המטרה (מניעת מומי מערכת העצבים בעובר). מינונים גבוהים יותר - 800 מק"ג או 5 מ"ג (זהו המינון הניתן לסובלים מחסר של חומצה פולית), ניתן ליטול ללא בעיה, וסביר מאד להניח שלא יגרמו לנזק כלשהו. מדוע ברצונך ליטול מינון כפול? האם קיימת סיבה מסויימת? האם יש נטיה למומים מולדים אצלך או במשפחתך? האם קיים חסר של חומצה פולית בבדיקות דם שביצעת? באם התשובה לכל השאלות הללו שלילית, אין סיבה ליטול מינון גבוה יותר, אם כי לא צפוי כל נזק להיגרם.