טיפול תרופתי לאדם הסובל מיתר לחץ דם וחרדות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/05/2006
2 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 29 וסובל מיתר לחץ דם. הרופא נתן לי תרופה משולבת יחד עם משתן 40 מ"ג TALMISARTAN ו 12.5 HYDROCHLOROTHIAZID. כמו כן לפני כשנה היה לי התקף חרדה וקבלתי בהתחלה רסיטל ולאחר מכן ויאפקס למשך חצי שנה. כיום לאחר כשמונה חודשים אני לא נוטל כדור נגד חרדה, אולם לאחרונה שוב אני מתחיל להזיע והיה לי כמה פעמים לחץ דם גבוה ורעד בגוף. שאלתי היא, האם עלי לקחת שוב כדור מסויים להתקפי החרדה? ואם כן, מה הכי טוב? ובקשר ללחץ דם - אני גם לוקח כדור להסדרת הדופק, והאם ישנו כדור שגורם פחות תופעות לוואי?

תשובה:
אתה מציג שתי בעיות: 1. יתר לחץ דם - יתר לחץ דם הינה מחלה שבמרבית המקרים לא ברורה סיבתה (מעל 90% מהמקרים), ולכן נקראת יתר לחץ דם ראשוני. מחלה זו מופיעה בד"כ מעל גיל 30-35. במקרים של יתר ל"ד ראשוני, הטיפול הוא סימפטומטי, דהיינו בתרופות להורדת לחץ דם. שאר המקרים נקראים יתר לחץ דם משני, כלומר קיים גורם אחר המוביל ליתר ל"ד (בעיה כלייתית, בכלי הדם, בבלוטת יותרת הכליה ועוד), וטיפול בגורם יוביל לחלוף לחץ הדם במקרים רבים. לא תיארת מתי אובחנת כסובל מיתר לחץ דם, אולם בשל גילך הצעיר יש מקום לבירור יתר ל"ד משני, באם לא בוצע בירור שכזה. נקודה חשובה נוספת היא העובדה שלחץ הדם עולה בזמן התקפי חרדה, כך שבדיקת לחץ הדם בזמן התקף אינה נכונה ואינה מאפיינת את לחץ הדם האמיתי הקבוע שלך. 2. התקפי חרדה - אתה מתאר תקופה בה היו התקפי חרדה וטופלת בטיפול מתאים. לא תיארת בשאלתך האם הטיפול סייע לסימפטומים. בכל אופן שמונה חודשים ללא טיפול וללא התקפי חרדה מעידים על כך שעברת תקופה טובה, סביר להניח רגועה יותר, שבה לא נזקקת לטיפול. באם ההתקפים חוזרים, אני ממליץ לפנות לרופא המטפל (רופא המשפחה או הפסיכיאטר) ולחדש את הטיפול נוגד החרדה, לפחות לתקופה מסויימת, על מנת לשפר את איכות חייך. לגבי התרופה להסדרת הדופק, אינני יכול לענות הואיל ולא תיארת את הפרעת הקצב ממנה אתה סובל ואת הכדור אותו אתה נוטל. ד"ר אמיר בר-שי - אינפומד