שתיית טוניק לאנשים עם חוסר ב- G6PD
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/05/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 83. עקב התכווצויות ברגליים ובידיים כתוצאה מדיסקים לחוצים בעמוד השדרה, הוצע לשתות טוניק. יש לי חוסר חלקי ב- G6PD חלקי. האם אפשר? ואם כן - כמה? האם זה זה עוזר להתכווצויות מסוג? התרופות שאני לוקחת הן Lanton, Famo, Detrusitol, Simvastatin.

תשובה:
ההגבלה התזונתית של הסובלים מחסר ב- G6PD היא הימנעות מאכילת פול. אין איסור לגבי שתיית אלכוהול. מי טוניק מכילים כינין המשמש למניעת התכווצויות שרירים. לא צפויות תופעות לוואי לשתיית אלכוהול במינון נמוך, ואכן נמצא שהטיפול הזה אכן מביא להקלה משמעותית. כל טוב, ד"ר קרן גלרון - אינפומד