דלג לתוכן

עלייה בחרדה אחרי נטילת רסיטל

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/06/2005
1 דקות קריאה

שאלה:

אני סובל מחרדות בערך 5-6 שנים. מעולם לא השתמשתי בתרופות והחרדות פחתו לי בהרבה מעוצמתן, רק שתמיד נישארתי עם הפחד שיחזור וזה ממש משבש לי את אורח החיים. התחלתי לפני יומיים להשתמש ברסיטל שאותו קיבלתי מרופאת המשפחה. התחלתי ברבע כדור ועכשיו החרדות ממש התגברו בעוצמתן. אני עצבני מכל דבר, לא שקט בכלל וממש מיואש. שאלתי היא, האם יש קשר בין הדברים? האם יכול הכדור להשפיע השפעה הפוכה?

תשובה:

התרופה רסיטל, או בשמה הגנרי ציטאלופראם, היא תרופה נוגדת דיכאון מקבוצת התרופות המעכבות ניצול חוזר של סרוטונין (SSRI). התרופה ניתנת כטיפול לדיכאון ואף למצבי חרדה. התחלת ההשפעה של התרופה היא בין 3-6 שבועות. ישנם מקרים של עליה ברמת החרדה עם התחלת השימוש בתרופה, אך לרוב היא קלה וחולפת. עם זאת, חשוב להיות במעקב רפואי צמוד עם התחלת הטיפול, כלומר, לבקר אצל הרופא שרשם לך את התרופה לפחות פעם בשבוע בארבעת השבועות הראשונים של הטיפול ולדווח לו על הרגשתך. אם החרדות קשות ואתה מרגיש מיואש כפי שציינת בשאלתך, אני ממליצה לך לפנות מייד לרופא ולהתייעץ איתו. ייתכן שיעזור לך לבקש הפניה לפסיכיאטר ולהיות במעקב אצלו, דבר שיאפשר לך לקבל גם טיפול תמיכתי של שיחות במקביל לנטילת הכדורים. אפשרות אחרת היא לקחת תרופה נוספת שתעזור להפחית את החרדה עד שהתרופה רסיטל תתחיל להשפיע.
רופאים בתחום
פרופ' יוסף חביב
פרופ' יוסף חביב נפרולוגיה
ד"ר ירחמיאל ברבר
ד"ר ירחמיאל ברבר פסיכיאטריה
ד"ר מנחם דויטש
ד"ר מנחם דויטש רפואת שיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו