מוקד מסוייד באגן שמאל בבדיקת CT .
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/06/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

נשלחתי לבצע CT כליות בחשד לאבן. לא נמצאו כל ממצאים למעט מוקד מסוייד באגן שמאל שאינו מתאים על פי מיקומו לאבן בשופכן. מה זה אומר, ולאיזה רופא צריך לפנות להמשך בירור?

תשובה:
צריך לראות את הבדיקה כדי לענות מהי בדיוק ההסתיידות בכליה אם אינה אבן. ייתכן ומדובר בצלקת קטנה על רקע של דלקת בעבר, או הסתיידות בכלי דם. בכל מקרה נשמע שהרופא המפענח לא חשב שזה מדאיג, אבל תתייעצי עם רופא המשפחה שלך ליתר בטחון.