דלג לתוכן

כאבי בטן שיכולים להצביע על אבנים בכיס המרה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/06/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

כבר בערך 15 יום יש לי כאב בבטן עליונה. עשיתי בדיקות דם ושתן, התברר שיש אמילאז מעט גבוה: התוצאה שלי היתה 123 והטווח הנורמלי הוא 0 עד 100, בערך 20% יותר מן הרצוי בדם וגם בשתן. בדיקת הדם נעשתה לאחר כ-6 ימים מתחילת ההתקפים. לפני ההתקפים לא אכלתי מזונות מוצקים כמו בשר אדום או אורז בערך כשנתיים, ובימים שלפני הכאבים אכלתי כל יום במשך כשבוע מאכלים כבדים כמו בשר אדום, אורז ופול. האם יכול להיות שזו הסיבה, משום שעכשיו כאשר אני אוכל מזון נוזלי הכאבים נמשכים רק כחצי שעה אחרי האוכל, וגם אינם חזקים כמו קודם? בבדיקות הדם לא ראיתי רשום CA-19-9. האם צריך בדיקה מיוחדת לזה, או שזה כלול בבדיקת הדם, ואם זה ל מצויין, האם זה סימן שזה בסדר? כאבי הבטן מהם אתה סובל ראויים כמובן לבירור מעמיק, הנערך בדרך כלל על ידי רופא גסטרואנטרולוג. בדיקת אמילאז מעט מוגברת אינה מצביעה על בעיה ואינה משמעותית. בדיקת ca19-9 מבוצעת כחלק מן הבירור כשיש חשד לסרטן הלבלב, ואינה כלולה בבדיקות שגרה לבירור הסיבה לכאבי בטן עליונה, לפחות לא בשלב הראשון. הסיבה השכיחה ביותר לבעיות כו אלה שאתה מתאר היא אבנים בכיס המרה או בדרכי המרה, אם כי קיימות עוד סיבות שאותן יצטרך הרופא המטפל לברר. בברכה ד"ר נחום ורבין

תשובה:

מומחה לכירורגיה כללית
רופאים בתחום
ד"ר עורואה נאסר
ד"ר עורואה נאסר עיניים
ד"ר איל רוסו
ד"ר איל רוסו אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
ד"ר משה רויבורט
ד"ר משה רויבורט יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו