תסמינים של מחלת הנשיקה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/06/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 42. זה כחודש אני מרגיש עייפות נוראית וקשה לי מאוד לסיים יום עבודה. בבדיקה לפני כשבועיים נמצאו התוצאות האלה: AST 76 ALT 106 בבדיקת אולטרסאונד של הבטן נמצא טחול מוגדל. בבדיקה נוספת שעברתי לפני כמה ימים: CMV AB IgM 6.2 CMV AB IgG 25.9 EBV EBNA AB IgG 405 האם זה מצביע על מחלת הנשיקה? האם המחלה פעילה או כבר עברה? האם יש הגבלות בעת מחלת הנשיקה על פעילות גופנית ודברים אחרים?

תשובה:
שילוב של עייפות, טחול מוגדל והפרעה קלה בתפקודי הכבד מתאים בהחלט להסתמנות של מחלת הנשיקה. בדיקות הסרולוגיה שצירפת מאשרות את האבחנה הזו. לפי המתואר, עברת את השלב החריף של המחלה (המתבטא בחום, כאבי גרון ושרירים) שבו יש סיכון להדבקה של הסובבים אותך. לצערי, העייפות והחולשה עשויים להימשך עוד זמן מה, אולם הם צפויים לחלוף בהדרגה. מכל מקום, אין צורך בטיפול מיוחד בשלב זה, וכל שנותר הוא להתאזר בסבלנות. איחולי בריאות, ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד