הפלה ובדיקת בטא HCG
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/07/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 31 עם 2 ילדים. ההריונות היו תקינים לחלוטין. לפני שלושה חודשים עברתי גרידה בשבוע ה-8 של הריון בעקבות הפסקת דופק עובר. החודש ניסיתי להרות שוב, וכבר שבוע לפני קבלת הווסת התחילו הפרשות חומות. עשיתי בדיקת בטא והתוצאה היתה 227. אתמול קיבלתי מחזור בדיוק בתאריך בו הייתי אמורה לקבלו. הבוקר שוב עשיתי בדיקת בטא והתוצאה ירדה אל מתחת ל-7. אם אני מבינה נכון, היתה שוב הפלה? האם זהו מצב בו מתרחשות הפלות חוזרות?

תשובה:
אם תוצאות בדיקת ה- HCG היו אמינות, נראה שאכן היתה הפלה. עדיין מוקדם לקבוע אם מדובר בהפלות חוזרות פתולוגיות. נשים רבות עוברות הפלה בשלבים מאוד מוקדמים של ההריון, ובמרבית המקרים, הן אפילו אינן יודעות שהיתה הפלה, שכן ההפלה מתרחשת סמוך למועד בו צפוי הדימום הווסתי. בינתיים אני ממליצה לפנות לרופא המטפל לבדיקה וייעוץ. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד