דלג לתוכן

בחילה כתופעת לוואי של סרוקסאט

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/07/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

התחלתי לקחת סרוקסאט לפני כשבוע, ואני מרגיש בחילות איומות ותחושה של חוסר רצון לאכול. אני סובל מגסטריטיס. האם יש קשר בין התופעות האלה לבין נטילת סרוקסאט? האם התרופה מגרה את רירית הקיבה? התחלתי במינון של 10 מ"ג, ואחרי שבוע עברתי ל-20 מ"ג.

תשובה:

בחילה וחוסר תיאבון הם תופעות לוואי ידועות של התרופה. אתה יכול לנסות לאכול ארוחות קטנות יותר בתדירות יותר גדולה. הכדור אינו מגרה את רירית הקיבה, אך גורם לקשיים בעיכול בכ-2%-5% מהמקרים. יתכן שעליך להישאר עוד זמן מה במינון נמוך יותר, ולעלות אותו יותר בהדרגה. תופעות הלוואי צפויות להתמתן עם המשך הנטילה. אם הן אינן חולפות או מוקלות, אנא פנה לייעוץ הרופא המטפל. לטיפול בגסטריטיס עליך לקחת לוסק באופן קבוע. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר חיים שטארקר
ד"ר חיים שטארקר כירורגיה אורתופדית
ד"ר סיגלית כרמל
ד"ר סיגלית כרמל רפואה אסתטית
ד"ר ינון לם
ד"ר ינון לם רפואת שיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו