דלג לתוכן

חברתי עברה טיפול בן חצי שנה ברואקוטן (איזוטרטינואין). הטיפול עבר בהצלחה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/08/2001
1 דקות קריאה

שאלה:

חברתי עברה טיפול בן חצי שנה ברואקוטן (איזוטרטינואין). הטיפול עבר בהצלחה אך אנו חוששים שבעתיד תיווצר בעיה בפוריותה. האם יש קשר בין השימוש ברואקוטן לבין הריונות בעתיד? (אני יודע שיש קשר כזה רק בזמן השימוש בתרופה).

תשובה:

אין כל עדות כי איזוטרטינואין פוגם בפוריות ובהריונות לעתיד. אכן, איזוטרטינואין עלול לגרום למומים בלידה, ולכן נשים בגיל הפוריות המשתמשות בתרופה זו חייבות להימנע מהריון במשך חודש אחד לפני הטיפול, בזמן הטיפול וחודש אחד לפחות לאחר תום הטיפול, ולהיעזר באמצעי מניעה יעיל.
רופאים בתחום
פרופ' ישראל מייזנר
פרופ' ישראל מייזנר יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר קרלוס אידסס
ד"ר קרלוס אידסס עור ומין
ד"ר אמיר פז
ד"ר אמיר פז פסיכיאטריה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו