דלג לתוכן

ילד שמקבל טיפול בהורמון גדילה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/09/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

בני בן 11 ו-10 חודשים. מגיל 8 הוא מקבל הורמון גדילה - נורדיטרופין. מקריאת חומר על התרופה הבנתי שיש סיכוי שבעקבות לקיחת התרופה תתפתח מחלת סוכרת. האם יש אמת בכך? אם כן, אולי כדאי שיפסיק עם התרופה? גובהו של בני כעת הוא 1.46 מטר. אני חרדה מאוד. אנא, השיבו במהירות. לאיזה גובה צפוי בני להגיע עד גיל 17, הגיל שבו אמור בני להפסיק לקבל את התרופה, לדברי הרופא?

תשובה:

נטילת הורמון גדילה אינה גורמת להתפתחות סוכרת, אך היא אכן מגדילה את הסיכויים לחלות בסוכרת. בנוסף, לא ציינת מה הסיבה לכך שהוא מקבל את הטיפול – האם יש לו חוסר בהורמון? גובהו תקין לגילו, ולכן כדאי לשקול אם יש צורך בהמשך טיפול יחד עם האנדוקרינולוג שלכם. לא ניתן לדעת לאיזה גובה הוא יגיע. גובהו תלוי בהצלחת הטיפול התרופתי, וכמובן שישנו גם המרכיב הגנטי, גם הוא גורם שישפיע על הגובה אליו יגיע בנך, בנוסף לטיפול התרופתי: הרבה תלוי בגובהם של שני ההורים. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר אביגדור סרברניק
ד"ר אביגדור סרברניק עור ומין
ד"ר אלכסנדר למברג
ד"ר אלכסנדר למברג פסיכיאטריה
ד"ר רון בן יצחק
ד"ר רון בן יצחק גריאטריה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו