דליות ברגליים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/10/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

שאלתי נוגעת לכירורגיית כלי-דם ברגליים. מזה זמן מה, ולאחר עלייה ניכרת במשקל (וכן 2 לידות ב8 שנים האחרונות) רגלי השמאלית החלה להתנפח במעט מזו הימנית קוטר - 43 מתחת לברך, ביצעתי אולטרסאונד שבו אובחן כי הודגמה אי- ספיקה במסתמי הווריד בספינה ארוכה בגובה הברך ובגובה הירך. מה פירוש הדבר ומהו הטיפול המומלץ והיעיל ביותר?

תשובה:
משמעותם של הממצאים שהודגמו באולטרסאונד היא שאת סובלת מדליות ברגל שמאל. דליות הן ורידים מורחבים, מוארכים ומכאיבים. בעיקר נפגעים הוורידים השטחיים (ורידים צפונים) של הרגליים, על-פי רוב אצל נשים. שאלה דומה מאוד נשאלה בעבר באינפומד, כך שתוכלי לקבל שם הסבר מפורט יותר לתופעה והמלצות על דרכי טיפול: http://www.infomed.co.il/questions/q_061005_2.htm