לאחרונה עברתי בדיקות של דופלר ורידי ברגליים. בבדיקה נאמר כי יש לי אי ספ
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 16/01/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

לאחרונה עברתי בדיקות של דופלר ורידי ברגליים. בבדיקה נאמר כי יש לי אי ספיקה ורידית קשה ברגליים. המצב שלי מחמיר מיום ליום, וקשה לי לעמוד ואף ללכת. האם החמרת הכאב נובעת ממזג האויר המשתנה? או שזה ילך ויחמיר ואין לכך פתרון ? אני משתמשת בגרביים אלסטיות, אולם זה לא כל כך עוזר, בגלל שהן מתגלגלות למטה.

תשובה:
ישנם מספר טיפולים באי ספיקה ורידית. הטיפול השמרני המקובל הוא ירידה במשקל, לבישת גרביים אלסטיות או גרביונים אלסטיים, והרמת הרגליים. במקרים קשים יותר היה נהוג עד כה ניתוח קילוף (סטריפינג) של הוורידים, אולם בשנים האחרונות ישנם טיפולים חדשניים של סקלרותרפיה, בהם מזריקים חומר מוקצף בהנחיית אולטרסאונד ישירות לווריד הלא תקין, ללא כל צורך בהרדמה. החומר גורם לכיווץ הווריד, לתהליך של דלקת בדופן שלו ולהידבקות דפנותיו עד שהוא נעלם. מדובר בשיטה יעילה מאוד עם שיעור סיבוכים נמוך בהרבה מניתוח, והשמורה לאנשים שטיפול שמרני לא עזר או שהתסמינים שלהם קשים. אנא פני לרופא כירורג כלי דם להתייעצות לגבי הטיפול המתאים. לקריאה נוספת: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2903193,00.html