דלג לתוכן

משמעות המושג היפראקסטנציה וביצוע מיפוי עצמות לאיבחונה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 16/01/2006
1 דקות קריאה

שאלה:

אני סובל מכאבי גב תחתון כבר 6 שנים (כנראה עקב היותי ספורטאי). אורתופד שבדק אותי לאחרונה אמר שיש לי רגישות מתגברת בהיפראקסטנציה והמליץ על רנטגן ומיפוי עצמות. מה אומרת האבחנה, והאם כדאי לעשות את המיפוי, כי הבנתי שזו בדיקה מסוכנת.

תשובה:

מה אומרת האבחנה? הרופא מציין שבזמן יישור מוגבר בגבך הרגשת כאב (כיפוף אחורי מוגבר). והאם כדאי לעשות את המיפוי? כדאי לעשות מיפוי שיוכל להצביע על אזורים בהם ישנה פעילות דלקתית במפרקי הגב. הבנתי שזו בדיקה מסוכנת. אין סכנה בבדיקות רנטגן ומיפוי , מעבר לחשיפה לקרינה וחומרים מייננים, אך המינונים בחשיפות חד- פעמיות אינם משמעותיים. ייתכן מאוד שהמיפוי והצילום יהיו תקינים ומשמעות הדבר שהכאב אותו אתה מתאר לא נובע ממפרקי עמוד השדרה אלא מרקמות שרירים / רצועות וכו'. מומלץ בכל אופן לפנות לפיזיותרפיסט שילמד אותך לחזק את שרירי הבטן העמוקים וכן יבדוק את אופי הפעילות שאתה מבצע ויתקן את איכות הביצוע למניעת נזקים לגב ובכלל . שחיית חזה, למשל, מצויינת, בתנאי שלא מרימים את הראש הרבה. רצוי לבדוק עם הפיזיותרפיסט גם היבטים נוספים, כגון אופי העבודה היומיומית / מודעות וידע להפעלה נכונה של הגב ביומיום (כיצד להרים משא למשל) וכו'. רפואה שלמה ירון טילינגר - פיזיותרפיסט מוסמך מכבי שרותי בריאות
רופאים בתחום
ד"ר אבי ברכר
ד"ר אבי ברכר ילדים
פרופ' משה הדני
פרופ' משה הדני נוירוכירורגיה
ד"ר ולנטין מלמד
ד"ר ולנטין מלמד יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו