ניתוח בעקבות היצרות בפורמינה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 16/01/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

בבדיקת MRI שביצעתי לאחרונה - התגלתה היצרות קשה בפורמינה (מקום יציאת שורש העצב מעמוד השדרה) מצד ימין בגובה C4. בעיה זו גורמת לי לכאבים חזקים בעבודה מול מחשב - כאבים בשכמה הימנית. הכאבים הנקודתיים הללו מופיעים אך ורק בסוג הפעילות המסוים - עבודה מול מחשב. מעבר לכך אני (עדיין) לא סובל מבעייה אורתופדית אחרת. האורתופד המטפל הציע לי ניתוח מקומי לפתרון הבעייה, אולם הצלקת שאמורה להישאר אחרי ניתוח כזה תהיה גדולה מדי לטעמי (צלקת בצוואר). אבקש את עזרתך לקבלת המידע : האם ישנה טכנולוגיה זעירה לביצוע ניתוח כזה, שנמצאת בשימוש במרכז רפואי כלשהו בארץ, כך שהצלקת שתישאר בצוואר תהיה קטנה יותר ?

תשובה:
קודם כל אין הכרח בניתוח כל עוד אין לחץ על חוט השדרה ונזק עצבי. לפי תיאור ה MRI אין לחץ על חוט השדרה אלא רק על השורש. כל ניתוח בא אך ורק לשפר את איכות החיים. הניתוח לפתיחת תעלת העצב משאיר צלקת מזערית של כ 2-3 ס"מ בצוואר הקדמי שמתרפאת לרוב היטב וקשה בסופו של דבר לזהותה, מה עוד שלרוב ממקמים אותה בתוך קפל העור. איני מכיר ניתוח שישאיר צלקת קטנה מזו. דר' מיכאל מילגרם "המרכז הישראלי לניתוחי עמוד שדרה" - אסותא.