אני בת 17 ויש לי מחסור גדול בברזל, כלומר המאגרים שלי ריקים וההמוגלובין
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/01/2004
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 17 ויש לי מחסור גדול בברזל, כלומר המאגרים שלי ריקים וההמוגלובין שלי עומד על 5 בערך ועם זאת הכולסטרול שלי מאוד גבוה. יש לי קצת דקירות באזור הריאות, זה משהו פנימי. השאלה שלי היא מהן ההשלכות של המצב הזה ולמה זה יכול לגרום. ?. הרופא שלי דיבר עם אמא שלי והמליץ לה לקחת אותי לדיאטנית אבל אני לא מוכנה כי אני לא רוצה להשמין... אני שוקלת 44 נכון לעכשיו וגובהי 160 ס"מ.

תשובה:
רמת ההמוגלובין שלך ו/או הברזל נשמעים נמוכים בצורה מדאיגה המצריכה טיפול מיידי בברזל. דיאטנית תוכל לעזור בבניית תפריט עם מזונות עתירים בברזל שיגרמו לך להרגיש חזקה יותר תוך זמן קצר, ולא בהכרח ישמינו אותך. עם זאת, לפי חישוב מדד הקרוי BMI - משקל גופך נמוך מהנורמלי לגובה, וצריך להיות בין 47 ל 63 ק"ג, כך שאין לך סיבה לחשוש מלהשמין, להיפך. אנא ראי גם כאן- http://www.infomed.co.il/BMI.htm