דלג לתוכן

אישה עם שחלות פוליציסטיות שרוצה להרות

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/01/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

תמיד היה לי מחזור לא סדיר- פעם בכמה חודשים, פעם בחצי שנה ואף יותר. יש לנו שני ילדים, ושני ההריונות החלו באופן טבעי, ושניהם התחילו זמן קצר לאחר הפסקת שימוש בגלולות למניעת הריון. בתקופה האחרונה אובחנתי כבעלת שחלות פוליציסטיות. על מנת לנסות להרות שוב, החלטתי לקחת שוב גלולות למניעת הריון בתקווה שאחרי סיום הגלולות תהיה תופעת ריבאונד של חזרה לנורמה של ההורמונים, דבר שכנראה קרה בפעמים הקודמות. האם באפשרותי להשתמש בבדיקת ביוץ ביתית בשבועיים לאחר סיום הגלולות, למרות האבחנה, או שלמרות הגלולות למניעת הריון, הבדיקה לא תוכל לסייע לי?

תשובה:

אין בעיה להשתמש בבדיקת ביוץ ביתית מיד לאחר סיום השימוש בגלולות. עם זאת, אינני יודעת כמה זמן את לא נוטלת גלולות, ואינני בטוחה שחפיסה אחת של גלולות תוכל לאזן את רמות ההורמונים, כך שלא בטוח שיתרחש ביוץ שבועיים לאחר החפיסה הזו. מעבר לכך, אם אכן אובחנת כסובלת מתסמונת השחלות הפוליציסטיות, יתכן שהבדיקה לא תהיה אמינה, מכיוון שהיא מסתמכת על רמות ה- LH, הורמון שנמצא ברמה גבוהה אצל נשים עם שחלות פוליציסטיות. המעקב הטוב ביותר במקרה זה הוא מעקב משולב של אולטרסאונד ובדיקות דם לערכי פרוגסטרון ו- E2. אני ממליצה לגשת לרופא המטפל לפני שאת מחליטה ליטול שוב גלולות, ולהיוועץ איתו לגבי האפשרויות העומדות בפניך. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר גבריאל גרינברג
ד"ר גבריאל גרינברג קרדיולוגיה
פרופ' דוד מרגל
פרופ' דוד מרגל אורולוגיה
ד"ר יניר כסיף
ד"ר יניר כסיף עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו