כיצד פועל החיסון נגד סרטן צוואר הרחם ומהן תופעות הלוואי שלו
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/01/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

היום קיבלתי תוצאת בדיקת פאפ לפיה אני במצב של CIN1. את בדיקת הפאפ עברתי 5 ימים בלבד לאחר שקיבלתי את הזריקה השניה בחיסון גרדסיל. האם יכול להיות שתוצאות בדיקת הפאפ אינן תקינות לאור הסמיכות של הבדיקה לנטילת החיסון השני?

תשובה:
החיסון מיוצר ממרכיבים חלבוניים של מעטפת הווירוס ובכך מעורר את מערכת החיסון לייצר נוגדנים מבלי לגרום להדבקה במחלה עצמה. הוא אינו אמור לגרום לשינויים שתיארת. תופעות הלוואי היחידות שלו הן אודם במקום החיסון, סחרחורות, בחילות, הקאות וכדומה. מידע נוסף על החיסון תוכלי למצוא כאן: http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=456