בת 16 שטרם קיבלה מחזור
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/01/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני נערה בת 16. עוד לא קיבלתי מחזור, ושדי אינם מפותחים כלל. אין לי בעיה של משקל, וזה לא תורשתי. אחותי הגדולה קבלה מחזור בתחילת כתה ט', בעוד אני ב-י', ועדיין לא קיבלתי. שמעתי שיש לכך מספר פתרונות, אך שלפני הכל צריך לבצע בדיקת דם. האם זה נכון? האם נכון שהפתרונות הם לקחת גלולות למניעת הריון או הורמונים? האם כדאי לי ללכת להיוועץ ברופא נשים?

תשובה:
קודם כל, אין סיבה להילחץ, מכיוון שטווח גיל ההתפתחות המינית וקבלת הווסת הוא גדול, יש המקבלות וסת כבר בגיל 11, ויש כאלה המקבלות אותו מאוחר יותר. בכל מקרה, הסיבות האפשריות לאיחור בהופעות הווסת רבות ומגוונות, ורובן הורמונליות. לכן על מנת להתחיל בירור מסודר, כדאי לפנות קודם לאנדוקרינולוג (מומחה להורמונים), הוא ישאל אותך את השאלות הנכונות ויפנה אותך לבדיקות הרלוונטיות, במידת הצורך. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד