ילד שסובל משפעת ואינו אוכל
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/01/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

איזה טיפול ניתן לתת לילד בן שנה ו-10 חודשים שבעקבות שפעת המלווה בדלקת אוזניים, חום והקאות מסרב לאכול זה היום השלישי ברציפות? האם לגשת לבית חולים?

תשובה:
לא ברור ממכתבך אם בנך עבר אבחון רפואי מסודר ואם הוא מקבל גם טיפול. אם לא, זה בהחלט הזמן לגשת איתו לרופא הילדים לשם בירור, אבחנה וטיפול. לגבי העובדה שבנך אינו מעוניין באוכל, זה מתאים למצבו. גם למבוגר חולה אין תיאבון או רצון לאכול. עם זאת, חשוב מאוד להקפיד על שתיה מרובה, אפילו מעט ממותקת. נסי אולי לתת לו מעט מרק צח (שמעבר לנוזלים, יחזיר לו גם את המלחים שאיבד). אם ילדך אינו שותה, יש סכנה שיתייבש עקב ההקאות, ובמקרה כזה נחוצה הסתכלות מקצועית. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד