כאב בכפות הידיים אצל צלמת
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 24/01/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אני סובלת מכאב שהחל בשורש כף יד ימין והתפשט לאצבעות וליד השניה. מתוקף מקצועי אני נושאת מצלמת סטילס בשתי כפות הידיים למשך 12 שעות, עם הפסקות קצרות. הכאבים לא מאפשרים לי אפילו ללחוץ על הכפתור המצלם. EMG, רנטגן ומיפוי עצם - תקין. סד קשיח מקל רק במעט, אך מחמיר את הכאב באצבעות. במנוחה אין כאב. איני יכולה לאבד את פרנסתי. מה עושים?

תשובה:
יש צורך בבדיקה מלאה ידנית במכון פיזיותרפיה ואני ממליץ לך לגשת בהקדם . רצוי להביא את המצלמה וכל ציוד אחר בו את משתמשת. יש מקום לראות ולהעריך את הכוחות הפועלים על ידייך וכן את תנוחות האחיזה במפרקי האצבעות, כפות הידיים, המרפקים, הכתפיים והצוואר. ייתכן מאוד ששינוי קל בצורת האחיזה ייתן הקלה משמעותית. ייתכן שקוטר המצלמה לא נוח ולכן את מפעילה המון כוח בכפות הידיים (ניתן לשנות) ייתכן וציוד הצילום כבד לך וניתן לשלב מוט תמיכה המתחבר לאגן ככלל לא רצוי להתמיד בתנוחה סטטית שעות רבות, ויש צורך הכרחי לשחרר את הידיים לתרגילים ומתיחות מידי פעם . דאגי להפסקות קצובות של 5 דקות ותרגול כל 40 דקות כאמור- יש מקום לבדוק איתך את כל תנוחת העבודה ולהתאים לך תרגול + תנוחת עבודה נטולת עומסים ככל הניתן . מצורפים תרגלי שחרור לצוואר ושכמות לדוגמה - http://www.physiotherapist.co.il/exercises/stretching_exercises.htm