אבקש אינפורמציה לגבי תסמונת men1 היכן מחפשים, אינפורמציה כללית בעברית,
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 26/01/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

אבקש אינפורמציה לגבי תסמונת men1 היכן מחפשים, אינפורמציה כללית בעברית, השלכות, איך חיים איתה , ניתוחים.

תשובה:
MEN 1 , או Multiple endocrine neoplasia type 1, היא תסמונת תורשתית מולדת בה יש נטייה גנטית לפתח מחלות בבלוטות שונות, ובעיקר בבלוטות יותרת התריס (פאראתירואיד), לבלב, ויותרת המוח (היפופיזה). הלוקים בתסמונת מפתחים יתר פעילות של הפאראתירואיד בגיל 20 - 30 אשר גורמת לרמת הסידן בדם לעלות ולתסמינים של עייפות וחולשה, כאבי שרירים ועצמות, עצירות, אבני כליה והידלדלות העצמות מסידן. הטיפול בד"כ ניתוחי - הסרת אותן בלוטות. מחלה נוספת שעשויה לקרות היא גידול שפיר בלבלב בשם גסטרינומה, אשר מפריש הורמון בשם גסטרין, שעשוי לגרום להפרשה מוגברת של חומצה בקיבה ולגרום להופעת כיבי קיבה ושלשולים. הטיפול כאן הוא בד"כ תרופתי. רוב המחלות אשר יכולות לקרות ללוקים בתסמונת זו הן שפירות, אולם קיים פוטנציאל לפתח מחלה ממארת בלבלב, ולכן יש צורך במעקבים מסודרים אצל רופא אנדוקרינולוג. לקריאה נוספת, באנגלית (לצערי לא מצאתי חומר בעברית על :(הלחמה http://www.endocrineweb.com/MEN/MEN1.html