אישה שסובלת ממחלת השימוטו
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/01/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

עשיתי בדיקות והתוצאות הן: Thyroglobulin AB = 834 Anti Thyroidperoxid = 102 לפי מה שהבנתי, זו בעיה בבלוטת התריס. האם התוצאות שקיבלתי הרבה מעל הנורמה? האם עישון סיגריות יכול להחמיר את המצב עוד יותר? האם זה יכול להזיק או לעזור אם אקח כדורי אלטרוקסין? ואם הבלוטה תפסיק לתפקד, זה יכול לגרום לבעיות בעתיד? כמו להיכנס להריון? האם הבעיה יכולה לעבור גם לילדי בעתיד?

תשובה:
מדובר במחלת השימוטו, מחלה אשר בה מיוצרים נוגדנים כנגד בלוטת התריס. את יכולה לקרוא על המחלה בתשובה קודמת: http://www.infomed.co.il/questions/q_061802_3.htm