דלג לתוכן

הקשר בין הליקובקטר פילורי לבין סרטן הקיבה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/01/2009
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 34. יש לי סיפור משפחתי של סרטן בקיבה (אבא). למיטב הבנתי, הימצאות החיידק הליקובקטר בקיבה יכולה לגרום לסרטן. עשיתי בדיקת נשיפה לאחרונה וקיבלתי תשובה חיובית. כמה זמן נחשב "זמן ממושך" של שהיית החיידק בקיבה ללא טיפול שיכול להעלות את הסיכוי לסרטן בקיבה? מהי ההסתברות לחלות בסרטן בקיבה אם אתה סובל מדלקות בוושט ובקיבה ונושא את החיידק? החיידק הליקובקטר פילורי מקושר לסוג של לימפומה של הקיבה, שהוא אחד מסוגי הגידולים הממאירים של מערכת העיכול. זהו לא הגידול השכיח ביותר, והוא גם אינו אלים במיוחד, וניתן לטפל בו ולהחלים ממנו. לא ידוע על היות סרטן הקיבה מחלה נורשת, גנטית, וגם לא על שכיחות משפחתית של מחלה זו. הפרעות של ריפלוקס לוושט ודלקת כרונית של הוושט עשויים לגרום למצב של השתנות טרום -ממאירה של רירית הוושט, העשויה לעיתים להפוך לממאירות. לאור חששותיך, אני ממליץ לך לפנות לרופא גסטרואנטרולוג שיוכל להפיג חששות אלו בבדיקת אנדוסקופיה, שהיא בדיקה פשוטה יחסית. בברכה ד"ר נחום ורבין

תשובה:

מומחה לכירורגיה כללית
רופאים בתחום
ד"ר ברוך עובדיה
ד"ר ברוך עובדיה גסטרואנטרולוגיה
ד"ר משה היין
ד"ר משה היין אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו