דלג לתוכן

עברתי כריתת טחול בגיל 5. רציתי לדעת אם יש סכנה, או תופעות כשלהן כשאני וא

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 29/01/2005
1 דקות קריאה

שאלה:

עברתי כריתת טחול בגיל 5. רציתי לדעת אם יש סכנה, או תופעות כשלהן כשאני ואישתי נרצה להוליד ילדים ? אם כן, מהן ?

תשובה:

אין שום משמעות לגבי הריון, פריון ולידה. המשמעות של חיים ללא טחול היא בסיכון מעט מוגבר לפתח זיהומים קשים כתוצאה מחשיפה למזהמים חיידקיים מסוימים. על מנת למנוע סיבוך זה יש לקבל חיסון שנקרא פנאומווקס מדי 5 שנים, וכן לפנות לרופא לשקילת תחילת טיפול אנטיביוטי בכל מקרה של עליית חום.
רופאים בתחום
פרופ' דן ערבות
פרופ' דן ערבות כירורגיה
ד"ר אורי גבעון
ד"ר אורי גבעון אורתופדיה
פרופ' ספקטור סרגיי
פרופ' ספקטור סרגיי נוירוכירורגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו