המשמעות של רמה גבוהה או נמוכה של פיברינוגן
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 29/01/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בהריון. רציתי לשאול מה זה אומר: Fibrinogen Clauss 446 mg/dL 200-420

תשובה:
רמת פיברינוגן יכולה להיות גבוהה מעט בזמן הריון, במעשנים ובנשים הנוטלות גלולות למניעת הריון או אסטרוגנים אחרים. באופן כללי, רמת הפיברינוגן משקפת את יכולת הגוף ליצור קריש דם. רמת פיבירינוגן נמוכה פוגעת ביכולת הגוף ליצור קריש דם יציב, ורמה גבוהה מגבירה את נטיית הגוף לייצר קרישי דם. רמת הפיברינוגן עולה גם בתגובה לדלקת חריפה, מחלה דלקתית או טראומה. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד